• Kunst expositie
  • Live Muziek
  • Workshop

Open Ateliers

Exposities, workshops en muziek!

PROGRAMMA ZONDAG 
12 - 15 uur Fotograaf Jaap van den Beukel gaat met je in gesprek over zijn fotoserie ‘Mijn Noord’
12 - 18 uur Kunst exposities van Hans Knapper en Caroline Meerum Terwogt
12 - 18 uur Kunst & kleuren voor kinderen 
14 - 14.30 uur Live muziek van het Venturi Kwartet 
15 - 16 uur Workshop tekenen met 1 lijn
15 - 18 uur Live muziek van Double Standard

Jaap van den Beukel (12-15 uur, café)
Op zondag 19 november vertelt fotograaf Jaap van den Beukel over zijn fotoserie ‘Mijn Noord’ gemaakt in tuindorp Nieuwendam.

In ruim twee jaar tijd heeft Jaap 75 bewoners uit zijn wijk gefotografeerd. Zowel de oudere noorderling als de nieuwe generatie stonden voor de camera. Afgelopen zomer was de fototentoonstelling te zien op verschillende plekken in Amsterdam Noord zoals op het Purmerplein, Buiksloterweg en de NDSM kade. Begin december komt ook het boek uit.

“Als nieuwe ‘Noorderling’ voelde ik me al snel verbonden met deze wijk. Tegelijkertijd ben ook ikzelf onderdeel van de gedaanteverwisseling die zich hier voltrekt. Met een onbevangen en onderzoekende blik wil ik het tijdsbeeld vangen. Met oog voor wat ooit was, nu gaande is en voor wat nog komen gaat. Interessant voor zowel de oude als nieuwe buurtbewoners, beleidsbepalers en alle andere Amsterdammers die hun stad in hoog tempo zien veranderen.”

Wie zijn de oude bewoners eigenlijk? Wie de nieuwe? En wat is hun verhaal?

Zie: www.jaapvandenbeukel.com

Caroline Meerum Terwogt (12-18 uur, Strandzaal)
Caroline Meerum Terwogt maakt schilderijen op houten panelen in acryl en/of olieverf. Abstract werk, geïnspireerd door zowel het stedelijk als natuurlijk landschap. Haar werk laat je achter met een vraagteken: Wat zie ik hier? Wat wordt verborgen? In contrast staat het meer figuratieve werk dat zich kenmerkt door een losse tekenstijl in een vaak kleurrijke en humoristische setting. Daarbij gebruikt zij soms een combinatie van verschillende technieken.

Zie: www.ateliercmt.nl

Hans Knapper (12-18 uur, café)
Hans Knapper woont en werkt in Amsterdam. Na zijn opleiding aan de Vrije Academie voor beeldende kunst in Den Haag, voerde hij performances op, nam deel aan diverse kunstprojecten, ontwierp en maakte designobjecten en was fotograaf. Als gevolg van zijn nieuwsgierigheid en zijn sterke split second observaties, werd fotografie de meest voor de hand liggende weg voor zijn artistieke expressie. Zijn keuze van onderwerp en zijn vrije en dynamische fotografische stijl, leiden tot werk met een zeer persoonlijke signatuur.

Zie: www.instagram.com/hansknapperphotography

Venturi Kwartet (14-14.30 uur, Strandzaal)
Het Venturi Kwartet speelt een gedeelte uit de schilderijententoonstelling van Moessorsky bewerkt voor saxofoonkwartet. 

Workshop tekenen met 1 lijn (15-16 uur, hal)
Jij bent een kunstenaar! Geloof je me niet? Kom en doe mee aan de workshop tijdens de Open Ateliers bij de VerbroederIJ.

Ik nodig volwassenen uit om gedachten los te laten en tekeningen te maken met één lijn. We gaan spelen met vormen, ontdekken wat kleuren kunnen toevoegen aan een tekening en daarbij nieuwe mensen ontmoeten. Dit kleine stapje buiten je comfortzone kan nieuwe deuren openen voor creatieve expressie. De workshop is helemaal gratis, loop gewoon binnen!

Zie: www.instagram.com/jana_mordhorst

Double Standard (15-18 uur, Stranzaal)
We spelen jazzstandards met een swingend, funky of latin ritme! De band bestaat uit: Dirk Faber – trompet, Wolfgang Keller (gastspeler op altsax), Corine van Bussel – piano, Erwin Renkung – tenorsax, Wil Pieroelie – drums en Marcel van Twuijver – bas.

Wanneer? Zaterdag 18 & zondag 19 november
Hoe laat? 12-18 uur
Waar? Strandzaal en café
Toegang? Gratis, gewoon langskomen!

Meer info? Zie: https://openateliersnoord.nl/de-verbroederij/