• Feest
  • Markt

De BuurtpartIJ

Vier Nationale Burendag bij De VerbroederIJ! Leer je buren kennen tijdens de gratis koffieochtend, workshops en buurtmarkt. Geniet van live muziek en gezelligheid. Ben jij erbIJ?

PROGRAMMA

11.30 - 13 uur Buren koffie
Leer je buren kennen tijdens deze gezellige, gratis koffieochtend!

12 - 18 uur De BraderIJ
Een gezellige markt voor én door de buurt.

13 - 15 uur workshop: de Non-Verbal-Speedmeet 
In deze workshop leer je anderen kennen zonder te praten. Je krijgt vijf oefeningen, met steeds een nieuw persoon tegenover je. Je leert in deze workshop hoe je non-verbale toestemming kunt geven en ontvangen. Zo leer je elkaar op een grappige en ontspannen manier kennen! 

14 - 15 uur workshop: compost maken
Van afval naar oogst: composteren kun je leren! Wendy leert je over de verschillende manieren om je afval te composteren in onze MoestuinderIJ, zoals met het wormenhotel en compostmolen.

15 - 16 uur Fanfare van de Eerste Liefdesnacht
Een heerlijk kleurrijk Amsterdams straatorkest met muziek uit vele werelddelen. Vol vuur zet de Eerste Liefdesnacht al ruim 40 jaar overal waar ze komt de boel op stelten!

15.30 - 18 uur workshop: egelhuisje maken
De egel is een beschermde diersoort en kan wel een veilig huisje gebruiken. Bouw met Roel een egelhuisje om egels de winter door te helpen!

16 - 18 uur Cotton Club Big Band
Cotton Club Big Band speelt dansbare bigband muziek waarbij je niet stil kunt blijven zitten! Het repertoire bestaat uit overwegend bekende, swingende en dansbare jazz uit de jaren ‘40 en ‘50, met hier en daar ook wat eigen arrangementen van eigentijdse songs. Heerlijke dansmuziek!

19 - 22 uur De SeizoenderIJ
Vier de seizoenen met de maan met Maureen. Te beginnen met het vieren van Mabon. Om 19 uur start de wandeling met maanenergie bij De VerbroederIJ door het Vliegenbos. Om 20 uur is er een deel cirkel bij het vuur met mantra zingen en ruimte voor je eigen initiatief. Tot slot kan er vanaf 21 uur gedanst worden in het maanlicht!

Toegang? Gratis, gewoon langskomen!

De BuurtpartIJ wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en Het Oranjefonds.