• Workshop

Workshop 'De kunst van het ont-moeten'

Tijdens deze workshop ga je onder begeleiding van Esmeralda een scène uit ons droomleven visualiseren. Op papier met pen, verf, collages en woorden!

Wat kun je verwachten?
We gaan het moeten vanuit het hoofd los laten. Door te beginnen met een korte visualisatie meditatie. Om van ons hoofd in ons lijf en hart te zakken.
Daarna gaan we een scène uit ons toekomstige droomleven voorstellen. Wat doen we, wat ruiken we, wat zien we, waar zijn we mee bezig?
Deze scène gaan we uittekenen. Zoals een architect eerst een huis op papier uit-tekent voordat de bouw er daadwerkelijk van begint. (Deze techniek zal worden uitgelegd door een voormalig architect afgestudeerd aan de TU Delft en met enkele jaren architectuur ervaring en enkele jaren kunst academie ervaring.)

Nadat iedereen een scène heeft gevisualiseerd gaan we deze met elkaar delen. Om zo elkaar op een diepere laag te ont-moeten. Door elkaars dromen te leren kennen, komen we er achter wie we zijn en wie we voor ons hebben.

Dan gaan we schrijven. Twee actielijsten gaan we bouwen. Wat kunnen we nu op dit moment in deze workshop al doen om een stapje dichterbij deze droom te komen. En een tweede actielijst voor de langere termijn. Wat kunnen we over een week, maand en jaar doen? En wie in ons netwerk kan ons daarbij helpen? Dit doen we eerst individueel en dan in een gezamenlijke brainstorm.

Tot slot maken we een groepsfoto van ons inclusief de visualisaties. Als souvenir van deze dag. En als we willen kunnen we email adressen uitwisselen om elkaar aan elkaars droom te helpen werken en te herinneren. Om te herinneren dat we die dag een zaadje hebben gepland van ons droom leven. En als dat zaadje elke dag water en liefde krijgt. Van onszelf en ons netwerk. Dan zal deze toekomstige droom scène in ons leven op een dag werkelijkheid worden. Stap per stap, dag per dag!

  • Wanneer? Vrijdag 15 maart
  • Hoe laat? 13 - 14.30 uur
  • Waar? In onze Strandzaal
  • Toegang? Donatie, reserveren via meedoen@deverbroederij.nl of hiernaast

Ik ben erbIJ