Mindful VrIJdag

Tessa heeft een tijd voor De VerbroederIJ gewerkt. Ze vertelt: “Als je daar eenmaal werkt, ben je niet weg te slaan. Het voelt als een grote warme familie. Omdat ik zelf zo gepassioneerd ben over de dans en mindful workshops die ik geef, leek de VerbroederIJ mij de ideale plek om dit te faciliteren. Ik kwam er achter dat er veel behoefte is aan meer rust en verbinding met het lijf, maar ook verbinding met elkaar. Nu geef ik elke vrijdagochtend een meditatie sessie waar buurtgenoten gratis aan deel kunnen nemen. De sessies zijn er voor iedereen: veel of weinig meditatie ervaring, meer of minder te besteden, elk geslacht; Iedereen is welkom. Daarnaast is het een prachtige manier om mensen uit de buurt te leren kennen.”

Tessa werd bij dit initiatief begeleid door naamgenoot Tessa die bij De VerbroederIJ de programmering verzorgt. Zij hielp haar ook om een kleine subsidie aan te vragen om meditatiekussen en matjes mee te kopen.

Lees het hele interview met Tessa

Helen's Free Food Market

Tegen verspilling, voor verbinding.

Iedere dinsdag gebeurt er iets moois bij De VerbroederIJ: Met een team van zo’n 15 vrijwilligers haalt Helen overgebleven producten op bij bakkers, groenteboeren, supermarkten en groothandels. 80 huishoudens met een kleine portemonnee komen dit eten redden. Zo brengt Helen’s Free Food Market voedseloverschotten en de mensen die dit goed kunnen gebruiken bij elkaar.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor gratis boodschappen? Ga dan naar de site.

Bezoek de site van Helen's Free Food Market

Hondenrestaurant Kwispel

Het idee voor Hondenrestaurant Kwispel kwam van buurtbewoonster Minke.

Je komt gezellig een hapje eten bij De VerbroederIJ en je laat je hond lekker verwennen. En je ontmoet veel andere hondenliefhebbers.

Minke woont in de buurt en kent De VerbroederIJ al wat langer. Het leek haar leuk als ook haar hond af en toe uit eten zou kunnen gaan. Ze legde het idee voor, ze kreeg hulp om het te organiseren en zo begon het!

Heb je ook een leuk idee voor de buurt? Mail ons via meedoen@deverbroederij.nl.