Eten & drinken

Eten & drinken

Wil je een plekje in ons café? Je kunt reserveren met de tool rechtsonder in beeld.

Op ons terras aan de zonzij van ‘t IJ is het vrije inloop. Maar wees gerust, we hebben heel veel plek. Want naast ons grote terras hebben we zitjes op ons stadsstrand én in De MoestuinderIJ. Gewoon langskomen! Reserveringen voor het terras is alleen mogelijk vanaf 15 personen.

Zoek een mooi plekkie en scan een QR-code. Je bestelling wordt gebracht. Lukt het niet of heb je geen smartphone? Kom dan even langs bij één van ons, dan helpen we je.

Bekijk het menu Bekijk de allergenen kaart

De VerbroederIJ is voor iedereen

Bij De VerbroederIJ willen we dat iedereen zich welkom voelt.

Laat je Stadspas met groene stip zien en jij en je huisgenoten krijgen 50% korting op de rekening. We hebben ook uitgestelde producten. Heb je het wat breder? Dan kun je voor iemand anders een kopje koffie of maaltijd betalen. Heb je het wat minder breed? Iemand anders heeft al voor jou betaald!

Eet je (een keer) geen vlees? Of helemaal plantaardig? We hebben veel vegetarische en vegan hapjes en gerechten op onze kaart! Ook hebben we lekkere glutenvrije broodjes.

Bekijk onze kaart

Sociaal, lokaal en duurzaam

Een paar voorbeelden van de sociale en lokale partners die je tegenkomt op onze kaart:

Oma’s soep brengt eenzame ouderen en jonge vrijwilligers bij elkaar om samen soep te maken van overgebleven groenten. Naar origineel recept van de opa’s en oma’s.

Bijzonder Amsterdams is een onderdeel van Cordaan. Deze buren komen iedere donderdag hoogstpersoonlijk de door hen zelf gebakken appeltaart brengen.

Bij De Tweede Jeugd maken ze heerlijke tosti’s van zuurdesembroden die bij de bakker onverkocht zijn gebleven. Om brood verspilling tegen te gaan, en altijd met de smaak op de eerste plaats.

Mens & bier. Dat is waar het bij brouwerij De Prael om draait. De Prael biedt zo veel mogelijk werkplekken aan mensen die ergens anders lastig aan een baan komen. Geen dagbesteding of bezigheidstherapie maar gewoon stoer werk.