Optreden aan 't IJ

Je zingt, maakt muziek of danst bijvoorbeeld en je kunt wel een gezellig publiek gebruiken. Of misschien wil je een workshop of een lezing geven of je film vertonen.

Voor artiesten en creatievelingen hebben wij een fijn podium aan ’t IJ. Elke maand is er ruimte voor een optreden aan ’t IJ. Verder zijn er door het jaar heen verschillende activiteiten waar we heel graag jou en je talent zien! We hebben bijvoorbeeld De ZomerpartIJ, De BuurtPartIJ en meerdere keren per jaar De BraderIJ. We bieden alle artiesten die meedoen een maaltijd, podium, publiek, PR en drinken aan. Mail ons via meedoen@deverbroederij.nl.

Hieronder zie je een paar voorbeelden van artiesten die bij ons hebben opgetreden.

Jazz warriors

De Jazz Warriors is een Amsterdamse Big Band o.l.v. Werner Janssen met een kleine twintig enthousiaste muzikanten. Ze treden op met jazz uit de jaren ‘30 tot ‘60: van swing tot Sinatra maar ook latin & soul. De Jazz Warriors hebben al een paar keer bij ons opgetreden bij kIJk! en ze waren er ook bij De BraderIJ. 

Frank van de Jazz Warriors vertelt: “Het is fijn om bij de VerbroederIJ op te treden omdat er een gezellige ongedwongen sfeer is. Ook leuk dat er een buitenterras is met zand, waar je goed met kinderen kunt vertoeven. Parkeren is geen probleem en we krijgen ook nog lekker eten en drinken.”

Over een kIJk! avond bij De VerbroederIJ:  “Het was een leuk optreden vorige week donderdag in een wat intieme setting met de houtkachel aan.”

Gaia

Gaia is een acapella dameskoortje dat de allermooiste liedjes zingt uit verschillende landen, in verschillende talen.

Astrid vertelt: “We zochten een optreed locatie die bij ons paste: laagdrempelig, lekker buiten, gezellig, bio en sociaal. Het regende pijpenstelen. We besloten op te treden in de tent met de hooibalen. Dat bleek miscommunicatie, want dat kostte extra, maar daar deden jullie verder totaal niet moeilijk over. Iedereen was heel vriendelijk. De sfeer was goed. Vlak voor het optreden heb ik uiteraard nog even de varkens naast ons geknuffeld. Het rook er lekker naar hooi. We bleven droog door de tent en qua akoestiek was het goed. Wat heel leuk was: De schattige kindjes die langs renden en even stil bleven staan om te luisteren.”

Gaia trad in november 2023 opnieuw bij De VerbroederIJ op en toen is deze foto genomen.