De MoestuinderIJ

Heb je ook zin om lekker met je handen in de aarde te wroeten? Kom gezellig tuinieren in onze MoestuinderIJ en leer van alles over groenten, bloemen, kruiden en biodiversiteit. Als het tijd wordt om de oogsten krijg jij ook groenten en kruiden mee naar huis. Niks is zo lekker en gezond als groente uit eigen tuin! Het tuinieren is erg leuk, met andere vrIJwilligers en buren, die vaak vanzelf je tuinvrienden worden. Ervaring is niet nodig.

“Heerlijk die palmkool en ik kende het niet eens!”

We werken twee keer per week in de tuin:

Op dinsdagochtend tussen 9.30 en 12.30 uur
Op vrijdagochtend tussen 9.30 en 12.30 uur 

Doe je mee? Meld je aan met een mailtje aan Wendy: wendy@deverbroederij.nl

De ZagerIJ

Het begon met een grote zandvlakte als parkeerplaats. Nu ligt De VerbroederIJ te glunderen aan het IJ. Een voormalig strandpaviljoen uit Katwijk doet sinds 1986 nog dienst als strandtent! Niet meer aan zee, maar op hét stadsstrand van Amsterdam Noord.

Iedere week ontwikkelen, bouwen, verven, knutselen we bij De ZagerIJ om het terrein steeds mooier te maken. Verder hebben de seizoenen een behoorlijke slijtage slag op het gebouw, waardoor onderhoud van het pand belangrijk is. Doorgaans werd het pand in de herfst onder andere voor onderhoud naar binnen gehaald, maar sinds 2018 staat hij in weer en wind buiten.

Heb jij ook zin om je handen uit de mouwen te steken en mooie projecten te maken? Ervaring hoeft niet, maar is wel een pre. Wij kijken samen met jou wat bij jou past, wat je kunt en leuk vindt. Elke klusdag wordt geleid door onze eigen klusser Roel. Er is ook ruimte voor jouw eigen ideeën en je leert veel over hoe je klussen aanpakt. Daarbij werk je samen met andere vrijwilligers, is er een gezamenlijke lunch en sluiten we de dag af met een drankje.

Klusdag: elke dinsdag tussen 9.30 - 18 uur

Meld je aan bij Brigitte: brigitte@deverbroederij.nl

Barry & Rosita

Barry & Rosita kwamen in 2020 als twee kleine biggen bij ons en zijn inmiddels al flinke varkens geworden. Ze zijn geliefd in de buurt en veel kinderen, en ook grote mensen, komen heel graag langs om ze te bekijken en te aaien. Barry & Rosita eten de restjes van onze keuken waardoor we minder weg hoeven te gooien. Zelf komen onze biggen nooit op de menukaart, daar hoef je niet bang voor te zijn. Hun poep gebruiken we wel weer in De MoestuinderIJ, zo is de cirkel rond. Als je in de stad woont zie je niet zoveel varkens en andere dieren in het echt. Daarom vinden wij het heel leuk dat we Barry & Rosita in Noord hebben. Kinderen kunnen bij ons veel leren over het leven van de dieren. We organiseren ook activiteiten, houd hiervoor onze agenda in de gaten of volg ons op Instagram. 

“Hè is die roze Barry en die zwarte Rosita?”

Wil je Barry en Rosita verzorgen? Meld je aan via biggetjes@deverbroederij.nl

Volg Barry & Rosita op instagram

Flyeraar

Wil jij ons als vrIJwilliger helpen met flyeren in de buurt?

We willen graag dat alle buurtjes op de hoogte zijn van onze gratis activiteiten. Ook de buren die geen mail en social media hebben. Zodat iedereen kan komen en elkaar kan ontmoeten.

Vind jij het leuk om de buurt door te gaan en flyers te verspreiden? In de brievenbus en als je dat leuk vindt ook bij buurthuizen en cafés. Het gaat vooral om de IJpleinbuurt en de Vogelbuurt. Als je terugkomt bij De VerbroederIJ staat er lekker eten en een drankje voor je klaar.

Mail naar brigitte@deverbroederij.nl voor meer info.

HorecavrIJwilliger

Wil jij ons horeca-team als vrIJwilliger helpen? Je werkt in ons gezellige restaurant en op ons terras. Je maakt mensen blij met hun drankje en eten.

Het werk is afgestemd op wat jij kan. Je hoeft niet zo hard te werken als je betaalde collega’s. Maar je wordt wel onderdeel van het gezellige team. En op je werkdag krijg je lekker te eten en een drankje.

Mail naar brigitte@deverbroederij.nl voor meer informatie.

VrIJwilliger evenementen

Hou jij wel van een feestje en vind je het leuk om als vrIJwilliger te helpen? Denk aan onze BraderIJen, de ZomerpartIJ, de BuurtpartIJ en veel live optredens door het jaar heen. We bieden onze activiteiten gratis aan en daarom kunnen we jouw hulp als vrIJwilliger heel goed gebruiken! Het gaat vooral om avonden en weekenden.

Jij helpt met opbouwen en helpt de dag soepel te laten verlopen. Je bent helemaal onderdeel van het team en na het werk staat er een drankje en lekker eten voor je klaar.

Lijkt je dit leuk? Mail naar brigitte@deverbroederij.nl voor meer info.

VrIJwillige geluidstechnicus

We hebben bij De VerbroederIJ veel evenementen met live muziek. Ben jij gek op muziek en heb je zin om op (een deel van) deze evenementen te helpen als geluidstechnicus? Dan zijn we heel blij met jou!

Evenementen waar je aan kunt denken zijn: Reggae aan ’t IJ, Jammen aan ’t IJ, De ZomerpartIJ, De BraderIJ, Poëzie aan ’t IJ en nog veel meer. Binnen of buiten op ons gezellige stadsstrand en terras. Je krijgt lekker eten een drinken op je werkdag.

Meld je aan bij brigitte@deverbroederij.nl.

Ontwikkelplek

De Ontwikkelplek is er voor jou als je vrijwilligerswerk wilt doen omdat de gewone, snel veranderende arbeidsmarkt niet zo makkelijk voor je is. De Ontwikkelplek is de eerste opstap die je de structuur en regelmaat geeft die je nodig hebt. Als je deelneemt aan de Ontwikkelplek krijg je wat meer aandacht en begeleiding dan wanneer je gewoon vrIJwilligerswerk doet. Het gaat helemaal om jouw ontwikkeling. Dit kan zijn de ontwikkeling naar betaald werk. Maar het kan ook zijn de ontwikkeling naar lekker in je vel zitten of regelmaat in je leven.

Iedereen heeft talenten die waardevol zijn. Of je nu jong of oud bent en wat je achtergrond ook is. We willen je helpen je talenten (weer) te ontdekken en te benutten. En misschien wel verder te ontwikkelen als je daar aan toe bent. Ieder in zijn eigen tempo en met zijn eigen mogelijkheden. We werken in kleine groepen zodat er genoeg aandacht is voor iedereen. Samen lekker bezig zijn en weer een bijdrage leveren. Iets betekenen voor anderen, voor de mooie omgeving, en voor jezelf.  

Mail naar Brigitte@deverbroederij.nl voor meer informatie.

Meer info over ons vrIJwilligerswerk

Compost coördinator

Dagelijks gooien we groente- en fruitresten weg als afval. Zonde! Met onze nieuwe compostmolen van Afval naar Oogst geven we samen waarde aan jouw afval door er compost van te maken. Lever je afval bij ons in en doe mee!

We zoeken hiervoor een vrIJwilliger die dit proces van compost maken wil leren, controleren en samen met de buurt en keuken wil coördineren en activeren. Interesse? Stuur een mail naar wendy@deverbroederij.nl